Mozzarella

Mozzarella magyartarka tehenek tejéből

Az első hivatalosan mozzarellának tekinthető sajtot valószínűleg i. sz. 1200 környékén készítették a bencés szerzetesek („Mozzarella di Buafala”). Sajttésztája a gyártás során ruganyos, formázható, jellegzetesen szálas és réteges szerkezetűvé válik. Zsírtartalma a szárazanyagból számolva 40-45% körüli, származási helyén vízibivaly tejéből készül.

Mi magyartarka tehenenek tejéből készítjük három változatban.

Natúr mozzarella

Színe porcelánfehér, sótlan lében tárolva néhány napig fogyasztható, salátákhoz, pizzákhoz ideális.

Füstölt mozzarella

Elkészítés után először sólébe, majd a füstre kerül, hasonlít az olasz scamorza sajtra.

Mozzarella tekercs bazsalikommal

A készre gyúrt sajttésztát friss bazsalikommal töltjük és tekerjük fel. Rövid sózás után azonnal fogyasztható.