Lágy sajtok


Fehérpenészes lágysajt

Vékony faszén kéregben érik 6 hét alatt lágy, belül folyós sajttá. A brie-hez hasonlit, ízében a fehér penész dominál, de annál a nyers tejes technológia miatt intenzívebb. Vásárlóink egyik kedvence.

Rúzsos lágysajt

Érlelőkultúrák nélkül, "vadon" érik, a felületét gyakran mosogatjuk. Íze az enyhe "mackósajtos"-tól egészen a szekszárdi vagy pálpusztai aromákig, sőt azon túl terjed, az érettségi foktól függően. Akkor a legfinomabb, ha felvágás után kifolyik a belseje. Igazi műkedvelőknek ajánlott.

Mindkét sajt ízvilágát meghatározza az aktuális évszak. Télen hófehér a belsejük, tavasszal és nyáron sárgásabb, ami a rúzsos sajtoknál különösen szembetűnő.